Antallet af hunde med allergi er stigende

Hundefoder (foto: lavprisdyrehandel.dk)
Der er ingen grund til din hund går rundt med allergi (foto: petworld-vet.dk)

I Danmark har cirka hver femte familie hund – med god grund. Hunden er ikke bare et kæledyr. Den er et familiemedlem, som spreder glæde og kærlighed. Alle bliver mødt af en logrende hale – selv på de mest triste, grå dage. Hunden kan også være en god kammerat for børnene i familien.

Flere og flere hundeejere oplever, at deres hunde får allergi. Det er uheldigt, og der er forskellige bud på, hvad det skyldes. Et af buddene går på, at hunde i gamle dage i højere grad befandt sig udendørs. Nu er de meget inde, og nogle hunde kommer kun ud, når de skal på gåtur. Det er muligvis en af grundene til, at flere hunde får allergi. De er vant til frisk luft, og al den indendørsluft kan danne grobund for allergi i luftvejene.

En anden grund er, at foderet i højere grad er fyldt med forstyrrende stoffer og kemikalier, som kan tricke allergi. Det kan eksempelvis være årsagen til, at hunden udvikler foderintolerance. Det er der mange hunde, som gør. Det kan komme pludseligt, selvom hunden har fået det samme mad i årevis. Men heldigvis er der hjælp at hente.

Hunde med allergi kan få gavn af andet foder

Hvis din hund er intolerant overfor foder, kan symptomerne være, at den klør sig i huden. Huden er typisk rød og irriteret, og det er ikke årstidsbestemt. Det er generende for hunden, og derfor er det værd at undersøge, om det er foderet, som udløser det.

Hvis det er tilfældet, er det heldigvis relativt nemt at undgå. Det gælder først og fremmest om at finde ud af, hvad hunden ikke kan tåle. Derefter kan man undgå det, og hunden vil trives.

Der findes meget allergifoder til forskellige tilfælde af allergier, og det er veldokumenteret og afprøvet. Derfor behøver det ikke at være jordens undergang. Løsningen er ret ligetil, og hunden vil hurtigt få det godt igen.

Læs mere om hunde med allergi her

Læs mere om hunde og allergi lige her:

Med allergifoder hund slipper din bedste ven for kløe

Sørg for at give din hund det rette foder – vælg allergifoder hund.

 

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *