Det her skal du tænke på når du køber katte halsbånd

Find det du mangler i en dyrehandel (foto petworld.dk)
Et kattehalsbånd øger sikkerheden (foto: billigdyrehandel.dk)

Som katteejer er der mange ting, man skal have styr på, og der er altid nok udstyr at købe. En af de vigtigste ting er et godt katte halsbånd, og der er mange slags på markedet i dag. Man kan få katte halsbånd i alle mulige mærkelige farver og kvaliteter, men der er nogle få krav, der skal være opfyldt, uanset hvilket katte halsbånd du køber til din kat.

Vælg simple katte halsbånd med god sikkerhed

I modsætning til hunde er der ingen særlig lovgivning for katte. Der er derfor ingen krav til, at der skal sidde et kattetegn i dit dyrs katte halsbånd, så en eventuelt fremmed kan finde frem til kattens ejer, hvis han eller hun finder din kat i sin have. Det er dog stadig en god idé at sætte et lille kattetegn i dit katte halsbånd, så man kan få sin kat tilbage, hvis den løber langt væk hjemmefra eller bliver kørt over og fundet i vejkanten. Det allervigtigste ved et katte halsbånd er dog, at sikkerheden er i orden. Et godt katte halsbånd skal kunne give sig og gå i stykker, hvis belastningen bliver for stor. Dette gør, at din kat ikke bliver kvalt, hvis den sidder fast i et træ.

Kattens alder afgør valg af katte halsbånd

En anden ting, der er afgørende for dit valg af katte halsbånd er selvfølgelig kattens størrelse. Derfor er det også en god idé at have flere halsbånd klar, så en killing, der bliver større, altid har et godt katte halsbånd at få på. Endelig er det også en stor fordel med katte halsbånd i forskellige farver, hvis man er så heldig at få et kuld kattekillinger. Dette er både nemt, fordi man så kan kende forskel på killingerne, og fordi man på denne måde vænner kattene til at gå med halsbånd, hvilket kan være en svær vane at tillære en voksen kat.

Find et godt katte halsbånd på denne side

Se flere gode tilbud her:

Magnethalsbåndet er nr. 1 i katteudstyr

Halsbånd til hund og kat

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *