Dyrevelfærd med kanin løbegård

Hamsterbur (foto: petworld.dk)
hav en løbegård til din kanin (foto: petworld.dk)

Når vi holder dyr, så har vi naturligvis ikke bare et ansvar for, at de holdes i live, vi har også et ansvar for, at de får et godt liv. Det ansvar løfter man på forskellig vis, afhængigt af hvilket dyr, man holder. Hvis man har en kanin, så har man et dyr med meget krudt i sig. Kaniner elsker at hoppe rundt og lege og ville derfor ikke få et godt liv, hvis ikke de gives mulighed for bevægelsesrum. Det kan man hurtigt sørge for at imødekomme med en kanin løbegård. I en kanin løbegård er der nemlig rum til udfoldelse. En kanin løbegård findes i mange forskellige udformninger; det vigtigste kriterium for en god kanin løbegård er blot, at den har godt med plads til udfoldelse. Resten handler mere om hvilken æstetik, man er til.

Placering af kanin løbegård

Det kan være lidt svært at finde ud af, hvor man skal placere sin kanin løbegård, når man først har fundet den, man gerne vil have til sin kanin/kaniner. Mange vælger at placere deres kanin løbegård i deres bryggers, sådan at den er gemt lidt af vejen. Andre endnu anskaffer sig to: én kanin løbegård til haven, når vejret tillader, at din kanin/kaniner kan opholde sig ude og én kanin løbegård indenfor til når vejret ikke er til at opholde sig ude. Nogle vælger endda at have en kanin løbegård til at stå indenfor i stuen, lidt som andre, der holder fisk og godt kan lide at vise deres dyr frem.
Udover at anskaffe sig en kanin løbegård er det god kaninvelfærd at sørge for at have mindst to kaniner, så de har hinanden at lege med. Selvom din kanin holder af at lege med sine mennesker, så er det bare noget andet at kunne lege med en artsfælle.

Find en god kanin løbegård her

Find flere gode opholdssteder til din kanin her:

Et kaninbur skal give plads og tryghed til din kanin

Kaniner trives bedst i et fint og hyggeligt kaninbur

 

Share

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *